Impartaseste-ti iubirea de Valentines Day

Valentine’s Day este Ziua Îndrăgostiților în tradiția occidentală, care se sărbatorește pe data de 14 februarie.

 

Iar la IGLOO PREDEAL avem o surpriza: Meniul Special “Valentine’s Day”

 

 Salata de orez salbatic cu fructe de mare

Cotlet de porc cu mere,arpagic si ceapa caramelizata

Mousse de ciocolata și mentă

1 sticla spumant Fantinel

La alegere whiskey sau vodka 40ml. (pentru Domni)

sau

Cosmopolitan (pentru Doamne)

 

Pret cina restaurant /cuplu ……………………………………………………….160 Ron

Pachet cazare 1 noapte + Cina ……………………………..……………….….320 Ron  

*(noaptea de 14 spre 15 februarie 2016)

„Cand iubim, intotdeauna ne straduim sa devenim mai buni. Cand ne straduim sa devenim mai buni decat suntem, totul in jurul nostru devine mai bun.” Paulo Coelho

 

Ziua comemorează pe Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiților galezi. În Franța, o țară tradițional catolică, Valentine’s Day este cunoscută simplu drept Sfantul Valentine și este sarbatorită ca în restul țărilor occidentale. În Danemarca și Norvegia 14 februarie este cunoscută ca „Valentinsdag”. Nu este sărbătorită pe o scară largă, dar mulți oameni își fac timp pentru a petrece într-un mod romantic cu partenerul de viață sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.

În Suedia este numită ziua tuturor inimilor . Nu este o sărbătoare oficială. În Slovenia un proverb spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, așa că pe 14 februarie plantele și florile încep să crească. Ziua îndrăgostiților a fost sărbatorită ca ziua în care încep lucrările în vii și pe câmpuri. Este de asemenea spus ca păsările se căsătoresc în această zi. Cu siguranță, numai de curând este sărbătorită ca Ziua iubirii. Ziua iubirii este tradițional 12 martie, ziua Sf. Gregor.

În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete care este sărbătorită pe 24 februarie. Numele vine de la un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit și în cuvântul romanesc dragoste.

 

FB / IglooPredeal

Locul ideal din compunerea vacantelor de vis

Suntem inca in plina vacanta de iarna a inceputului de an cu numarul 2016.
Unii au avut planul deja stabilit pentru aceasta, altii delibereaza inca despre ce loc ar putea alege, iar altii, au provocat zilele si saptamanile si asteapta sa vada ce le aduce fiecare in parte. Pe primii i-am cunoscut, deoarece ne-au trecut pragul la Igloo Predeal unde am petrecut deja momente frumoase, calde, memorabile.

Oricare ar fi versiunea in care te regasesti, vacanta de iarna este pana la urma … o compunere. Exact asa cum le scriam cand eram mai mici, pentru fiecare anotimp in parte. O compunere in care sunt atat de multe detalii de adaugat, detalii pe care mai intai trebuie sa le traiesti: zambete pe chipuri, aburi de cozonac, globuri in brad, copii fericiti si imbujorati de la sanius … o lista lunga de ingrediente pentru fiecare dintre noi.

Echipa Igloo Predeal va doreste sa traiti cea mai frumoasa compunere a vacantei de iarna! iar cand ne calcati pragul, asteptam sa ne impartasiti toate ingredientele de care ati avut parte, caci cele pe care noi le cunoastem sunt cele de mai jos:

Restaurant & bistro: prietenie in servicii, calitate prin ingredientele de casa ale gospodarilor din imprejurimi, tihna si loc de dans pentru serile de neuitat.
Hotel****: confort, armonie si rafinament in fiecare centimetru patrat, strategic pozitionat langa partia Clabucet.
Centru de inchirieri: simplificam bagajul vacantelor tale, oferind spre inchiriere echipament complet de sezon: snowboard, schi, sanie, ATV.

Vacanta frumoasa tuturor!