Impartaseste-ti iubirea de Valentines Day

Valentine’s Day este Ziua Îndrăgostiților în tradiția occidentală, care se sărbatorește pe data de 14 februarie.

 

Iar la IGLOO PREDEAL avem o surpriza: Meniul Special “Valentine’s Day”

 

 Salata de orez salbatic cu fructe de mare

Cotlet de porc cu mere,arpagic si ceapa caramelizata

Mousse de ciocolata și mentă

1 sticla spumant Fantinel

La alegere whiskey sau vodka 40ml. (pentru Domni)

sau

Cosmopolitan (pentru Doamne)

 

Pret cina restaurant /cuplu ……………………………………………………….160 Ron

Pachet cazare 1 noapte + Cina ……………………………..……………….….320 Ron  

*(noaptea de 14 spre 15 februarie 2016)

„Cand iubim, intotdeauna ne straduim sa devenim mai buni. Cand ne straduim sa devenim mai buni decat suntem, totul in jurul nostru devine mai bun.” Paulo Coelho

 

Ziua comemorează pe Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiților galezi. În Franța, o țară tradițional catolică, Valentine’s Day este cunoscută simplu drept Sfantul Valentine și este sarbatorită ca în restul țărilor occidentale. În Danemarca și Norvegia 14 februarie este cunoscută ca „Valentinsdag”. Nu este sărbătorită pe o scară largă, dar mulți oameni își fac timp pentru a petrece într-un mod romantic cu partenerul de viață sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.

În Suedia este numită ziua tuturor inimilor . Nu este o sărbătoare oficială. În Slovenia un proverb spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, așa că pe 14 februarie plantele și florile încep să crească. Ziua îndrăgostiților a fost sărbatorită ca ziua în care încep lucrările în vii și pe câmpuri. Este de asemenea spus ca păsările se căsătoresc în această zi. Cu siguranță, numai de curând este sărbătorită ca Ziua iubirii. Ziua iubirii este tradițional 12 martie, ziua Sf. Gregor.

În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete care este sărbătorită pe 24 februarie. Numele vine de la un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit și în cuvântul romanesc dragoste.

 

FB / IglooPredeal

You may also like

Lasa-ne un mesaj